برگرفته از این منبع
همیشه خوب است که انبوهی از ترافیک به سوی وب سایت خود داشتی باشید، ما همه می خواهیم یک جریان پیوسته از بازدید کننده به شرکت یا بلاگ خود داشته باشیم. ولی اگر این ترافیک از بازدیدکنندگان تبدیل به فروش نشود، و یا تبدیل به ثبت نام در لیست ایمیل شما نشود، دیگر معنی ای نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به موضوع بهینه سازی برای افزایش نرخ تبدیل توجه کنیم.
ولی این قاعده، استثنایی هم دارد. شاید مثلاً یک سایت خبری دارید که از AdSense کسب درآمد می کند یا یک شرکت دارید که به طور ویژه سعی می کند یک نام تجاری خود را مشهور کند. ولی 99 درصد مواقع تبدیل کردن ترافیک به مشتری هدف اصلی است، وگرنه فعالیت شما می شود اتلاف وقت و کوشش.
امروز می خواهیم 12 روش بهینه سازی مختلف را برای نرخ تبدیل افشا کنیم به طوری که بتوانید فروش و ثبت نامهای خود را افزایش دهید.
بهینه سازی برای افزایش نرخ به چه دردی می خورد؟
بسیاری از خود می پرسند نرخ تبدیل خوب به چه معنا است. ولی جواب به این سوال خیلی سخت است زیرا هر نیچ و حوزۀ کاری متفاوت است. ورداستریم یک تحلیل از بیش از 100 حساب کاربری برای مشتریان خود انجام داده است و متوجه شده است که نرخ تبدیل خوب بین 2 تا 5 درصد است. اما یک قسمت از تبلیغ کندگان وجود دارد که نرخ تبدیل خیلی زیادی دریافت می کنند.
تحلیل ورداستریم، توزیع نرخ تبدیل برای جستجوها
ولی با یک مقایسه مستقیم واقعاً سخت است که بگوییم نرخ تبدیل خوب چیست. آنهایی که در یک حوزه کاری یکسانی هستند منبع ترافیکی مختلفی دارند، روابط مختلف با مشتریان دارند و وب سایتهای آنها می تواند مثل روز و شب باشد. به همین دلیل ما احساس می کنیم که مطمئنیم پیپ لاجا موسس نهاد CXL احتمالاً بهترین جواب را برای این سوال داشته است:
جواب صحیح به این سوال که نرخ تبدیل خوب چیست این است: نرخ تبدیل خوب آن است که از ماه قبل شما بهتر باشد.
لذا مهم است که یک خط مقایسه مبنا برای شرکت خود تعیین کنید و تلاش کنید که نرخ تبدیل خود را در یک دوره زمانی مشخص بهتر کنید.
12 نکته برای بهینه سازی نرخ تبدیل
وقتی موضوع بهینه سازی نرخ تبدیل مطرح است شما باید یک بینش واضح در مورد هدف خود و گروه هدف داشته باشید. مقصود وب سایت شما چیست؟ صرف نظر از این که شما فروشنده کتابهای دیجیتالی هستید یا ماشین لباسشویی باید بدانید که تبدیل خوب برای خود شما یعنی چه. بعد باید این هدف را بررسی کنید و زیر نظر داشته باشید تا متوجه شوید که در مسیر و جهت صحیح حرکت می کنید.
اینجا 12 نکته در مورد بهینه سازی نرخ تبدیل است که به شما کمک می کند که شروع به اصلاح هدف خود کنید. بسیاری از این مثالها به طور طبیعی مناسب وردپرس است، ولی بسیاری از آن حتی برای پلتفرمهای دیگر نیز مناسب است.
1) از عنوان خوب استفاده کنید
عناوین معمولاً اولین چیزی هستند که بازدید کننده وقتی به سایت شما می آید می بیند. یک عنوان روشی است که ارائه فروش شما را در به نحوی مختصر جمع بندی می کند. قصد این است که کنجکاوی بازدید کننده را بر انگیزد، به یک سوال پاسخ دهد، مسئله ای را حل کند یا آموزنده باشد. نکته پیش رو در مورد عناوین به شما کمک می کند که عنوان بهتری انتخاب کنید و لیدسازی بهتری داشته باشید.
- عناوین دستوری
- عناوین مستقیم
- عناوین سوالی
- عناوین حل مسئله ای
- عناوین آموزنده
باید توجه کرد که فقدان یک عنوانی که صحیح ساخته شده باشد، ریسک فراموش کردن بسیاری از مشتریان راغب را به همراه دارد. از این نکته ها در مورد عنوان سازی بهره ببرید. حتی مهم است که به فونت یا موقعیت و جاگذاری عناوین توجه شود. تستی در مورد تغییر عنوانهانشان داده که عنوان بر نرخ تبدیل اثر دارد.
قبلی یا اصلی: بدترین عملکرد
عنوان اصلی دوره امتحانی رایگان 30 روزه داشته است.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
برنده: 30 درصد تبدیل بهتر از اصلی
وقتی آنها دوره امتحانی رایگاه سی روزه را به عنوان اصلی جابجا کردند 30 درصد افزایش تعداد ثبت نام کنندگان را داشتند.
پس می بینید که با کمی اصلاح در عنوان تاثیری بزرگ در نرخ تبدیل شما به وجود می آید. این چیزی است که شما باید همیشه آن را در معرض تست الف و ب (A/B test) قرار دهید! یعنی روش را تغییر دهید تا نتیجه بهتر را ببینید. پس عنوان نقش بسیار تعیین کننده ای دارد: آن می تواند بازدید کننده را تشویق به کلیک کند و مقاله را بخواند یا باعث بشود که آنها سایت را ترک کنند. زیرا نوشتن عنوان یک هنر خاص است که ارزش این را دارد که چند دقیقه ای وقت گذاشته شود و تیم در باره آن طوفانی ذهنی انجام دهد. در نوشتن عنوان مولفه هایی مهم است مثلاً روشن و واضح باشد. اما مطمئنم که همه موافقیم که عنوان باید حس یونیک بودن داشته باشد.
یک آمار دیگر وجود دارد که ممکن است برای شما جالب باشد و از تحلیل 150 هزار عنوان موسسه بازیابی محتوایی برگرفته شده است:
عناوینی با هشت کلمه بهترین عملکرد را داشته اند. این عناوین 21 درصد نرخ کلید بیشتر از متوسط کسب کردند.
دو نقطه یا خط پیوند در عنوان که نمادی از زیرنویس است، 9 درصد عملکرد بهتری از بقیه عناوین داشته است.
عنوانی که حاوی ارقام فرد بوده است 20 درصد نرخ کلیک بیشتری از ارقام زوج داشته است.
پس چگونه می خواهید عنوانی یونیک بنویسید؟ تصور کنید که بازدید کننده یک حوزۀ علاقه ای دارد (که خوشبختانه حوزۀ کاری شما است). پس آنها در مورد آن موضوع خیلی می خوانند. فکر می کنید که آنها باید روی مقاله شما چون همان عنوان عادی بقیه مقاله ها را دارند کلیک می کنند؟ جواب نه است. آنها احتمالاً فکر می کنند که قبلاً در مورد آن خوانده اند و به سادگی مقاله شما را از قلم می اندازند.
لذا ارزش آن را دارد که وقت بگذارید و در مورد عنوان با دیگران خوب فکر کنید: هر چه شکلهای بیشتری را در یک لیست یادداشت کنید، ایده های عجیب و بدیع بیشتری در لیست شما ظاهر می شود.
حتی می توانید از ابزار رایگان مثل ابزار تحلیل کننده تیتر CoSchedules برای اصلاح سریع عنوان خود استفاده کنید. همین پست بلاگ در اصل این عنوان را داشت «11 روش موثر بهینه سازی برای نرخ تبدیل»، که امتیاز 46 گرفت. بعد از چند تغییر دانستیم که با افزودن کمی بیشتر احساس و کمی بیشتر کلمات قدرتمند می توانیم امتیاز را به 67 برسانیم.
این موضوع طبیعتاً مبتنی بر سیستم ربته دهی خودشان است. اگر شما از این ابزار استفاده می کنید متوجه خواهید شد عنوان شما فوراً جذابتر می شود و منجر به CTR بهتر می شود. یک دلیل ساده برای استفاده از این ابزار این است که آن فقط شما را مجبور می کند که وقت بگذارید تا شکلهای مختلف از عنوان بسازید که شاید به روشی دیگر نمی ساختید.
1) دعوت به عمل استراتژیک (دکمه، بالاپر، و جدول قیمتگذاری)
یک صفحه فرود هدفی دارد، که چیزی از گروه هدف به دست بیاورد. آن می تواند لیدسازی یا ساخت یک لیست از مشترکین ایمیل، مشخصات تماس یا حتی مهمتر از آن فروش باشد. با استفاده از دعوت به عمل، یا CTA، چنین هدفی را تقویت می کنید و به بازدید کننده القا می کنید که به روش خاصی عمل کند. استفاده از دعوت به عمل به روش راهبردی و موقعیت یابی آن به روشی مناسب می تواند مولفه ای مهم در اصلاح تعداد تبدیلات نزد بازدید کننده شما باشد.
پس دعوت به عمل را کجا می گذارید؟ خب، طبق تحقیقات گوگل بهترین جا برای آن درست بالای تا است، نه در بالای صفحه. (بالای تا یا above the fold قسمتی از محتوا است که همان اول بدون نیاز به اسکرول دیده می شود). یعنی قسمتی از محتوا را بدون اسکرول و همان ابتدا نمایان می شود را در نظر بگیرید، پایینترین محل این قسمت بهترین جا برای گذاشتن دعوت به عمل است.
حتی Hubspot به این موضوع توجه کرده است، و در مورد دعوت به عمل در متن لنگر به آن توجه کرده بود. در هر پست مجزا که آنها رهگیری کردند، دعوت به عمل داخل متن لنگر مسئول بزرگترین سهم لیدهای پست بود. 47 تا 93 درصد لیدهای پست فقط از دعوت به عمل داخل متن لنگر می آید. توجه کنید که آنها درست بالای خط تا می آیند. باید توجه کنید که در موبایل هم چگونه به نظر می رسد. در موبایل دعوت به عمل درست قبل اولین پاراگراف می آید تا برای بیشتر بازدید کنندگان قابل دیدن باشد.
حتی Grow & Convert تحقیقاتی انجام داد تا حوزه های مختلف در وبسایت را مشخص کند. آنها نرخ تبدیل برای جاهای دعوت به عمل معین را ارزیابی کردند.
سایدبار: 0,5 – 1,5%
عمومی، در پایان پست: 0.5 – 1.5٪
پنجره های بالاپر: 1 تا 8 درصد
اسلایدرها و نوار: 1 تا 5 درصد
پورت های استقبال: 10 تا 25 درصد
جعبه عملکرد: 3 – 9٪
نوار ناوبری: متفاوت است
چیزی که می توان از آن آموخت این است که سایدبارها در سایت مبتنی بر وردپرس شما شاید آنقدر که باور دارید مهم نباشد. سایت ایمپکت نوارهای جانبی یا سایدبار را حذف کرد و در عوض از دعوت به عمل درونه ای (embedded CTA) استفاده کرد. می دانید چه شد؟ آنها 71 درصد در تعداد ثبت نام کنندگان افزایش داشتند. پس این موضوع قطعاً چیزی است که شما باید تست کنید، زیرا هر شرکت و وب سایت از همدیگر متمایز است.
در مورد دعوت به عمل شکلهای مختلفی وجود دارد، مثلاً پنجره بالاپر، دکمه ها، متن لنگر درونه ای، جدول قیمت گذاری و غیره. در اینجا دو نوع محبوب است که شاید بخواهید نگاهی بیندازید.
فرمهای بالاپر
وقتی موضوع کاربرپسندی در مقابل موثر بودن مطرح می شود، بالاپرها موضوعی جنگالی می شوند. شما احتمالاً دیده اید که از آنها در سایتهای محبوب مثل کویکسپراوت، سوشیالتریگرز و اینکامدایری استفاده می شود. وقتی بازدید کننده ای بر این وبسایتها فرود می آید فرمها در عرض چند ثانیه بالا می پرند و از بازدید کننده درخواست عمل می کند. این فرمهای بالاپر بازدیدکنندگان را درگیر کرده و به آگاهی اجتماعی، کسب آبونمان، بازاریابی تخفیفات و ارائه های آینده کمک میکند.
خیلی از تحقیقات نشان می دهد که بالاپرها در واقع خیلی عملکرد خوبی دارند و این که آنها بر نرخ پرش آنطور که شما فکر می کنید تأثیر نمی گذارند. دان زارلا، یک متخصص معروف در شبکه اجتماعی تستهایی بر صفحه شخصی خود با و بدون بالاپرها راه انداخت.
عجیب بود که ورژنی که بالاپر داشت شاید اثر زیادی بر نرخ پرش نداشت. ورژن بدون بالاپر ولی 50 درصد ثبت نام را کمتر کرد. پس اگر به خوبی به این داده ها نگاه کنیم، مشخص می شود که استفاده از بالاپر در این مورد موثر بوده است. ولی همه حوزه های کاری مختلف هستند و شما شاید نمی خواهید از بالاپرها در وبسایت خود بهره ببرید. هرچه باشد آنها کمی اذیت کننده هستند و تجربه کاربر را تخریب می کنند.
ولی اگر می خواهید یک پنجره بالاپر استفاده کنید چند روش ساده وجود دارد تا به سرعت آن را با پلاگین وردپرس برای لیدسازی پیاده سازی کنید. ما چند پلاگین را اینجا فهرست کرده ایم.
- SumoMe
- Thrive Leads
- Bloom
- Popup Domination
ما در واقع یک بالاپر Fly-in از پلاگین بلوم روی بلاگ کینستا استفاده کردیم. اگر تا نیمه این پست مرور کرده اید می بینید که چگونه کار می کند. آن تأثیر کمتری بر تجربه کاربری دارد اما هنوز توجه خوانندگان را جذب می کند. ولی به یاد داشته باشید که گوگل در اصل دیگر اجازه نمی دهد پنجره بالاپر در موبایل بیاید، و اگر از آن استفاده کنید شاید جریمه بشوید.
شما حتی می توانید از اعلانهای پوش (push notification) استفاده کنید. ما از آن در یک وبسایت استفاده کردیم و بیشتر از 140 مشترک اعلاندر 48 ساعت دریافت کردیم. یادتان باشد که حتی اگر برای خود این اعلانها آبونه نشوید بازدید کننده شما شاید بخواهد این کار را بکند. وقتی بازاریابی وبسایت وردپرس شما مطرح است هیچوقت از روش حدس استفاده نکنید، تست کردن بهترین روش دریافت داده های ملموس است.
بدون دیدگاه