هفت تکنیک کاربردی برای عکاسی حرفه‌ای


برای افرادی که به عکاسی علاقه دارند و می‌خواهند در این کار حرفه‌ای شوند، نکاتی وجود دارد که به گرفتن عکس‌های بهتر کمک بسیاری می‌کند. در این آموزش، 7 تکنیک کاربردی برای عکاسی حرفه‌ای را خدمت شما معرفی خواهیم کرد. این موارد هم برای عکاسی حرفه‌ای با دوربین‌های حرفه‌ای و هم برای عکاسی حرفه‌ای با موبایل کاربرد دارند.

تکنیک 1 در عکاسی حرفه‌ای: جلوگیری از لرزش

شاید اولین و مهم‌ترین نکته این باشد که باید سعی کنید از لرزش دوربین جلوگیری کنید. البته دوربین‌های فیلم برداری و گوشی‌های جدید اکثرا لرزشگیر اپتیکال دارند و لرزش‌های دست را تا حد زیادی حذف می‌کنند. با این حال شما سعی کنید از سه پایه استفاده کنید و در صورتی که می‌خواهید دوربین یا گوشی را در دست بگیرید، از پایه‌های لرزشگیر موبایل و دوربین استفاده کنید.

جلوگیری از لرزش مخصوصا در دوربین‌هایی که سرعت شاتر پایینی دارند، کیفیت عکاسی را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد.

تکنیک 2 در عکاسی حرفه‌ای: استفاده از فلاش و نور پردازی

سعی کنید در فضاهای بسته و یا دارای نور کم از نور فلاش استفاده نکنید. این کار موجب مصنوعی شدن و غیر طبیعی شدن رنگ‌ها می‌شود. اگر امکان اضافه کردن نور در محیط وجود دارد، مانند روشن کردن لامپ اتاق، این کار را انجام بدهید. در غیر این صورت سعی کنید مقدار ایزو را تنظیم کنید. زمانی که از یک سوژه می‌خواهید عکس بگیرید باید از چند زاویه مختلف و از جلو به آن نور تابیده شود تا حجم سوژه کاملا مشخص شود. پس اگر در محیط بیرونی هستید به زاویه نور خورشید هم توجه داشته باشید.

اما چه زمانی باید از فلاشر استفاده کنیم؟ بهتر است از فلاشر فقط برای مکان‌های خیلی تاریک استفاده کنید. جایی که دوربین و تنظیمات ایزو نمی‌توانند عکس واضحی از سوژه ثبت کنند.

تکنیک 3 در عکاسی حرفه‌ای: تنظیم ISO

مورد سوم تعیین ایزو ISO است. تقریبا تمامی دوربین‌ها و موبایل‌ها این قابلیت را دارند.

برای مکان‌هایی با نور کم باید مقدار ایزو را افزایش بدهید و برای محیط‌هایی با نور زیاد باید مقدار ایزو را کم کنید. مقدار مناسب ایزو باید به صورت تجربی و با آزمون و خطا مشخص شود، چون هیچ مکانی نور یکسان و قابل تشخیصی ندارد. مثلا اگر گفته می‌شود در زیر نور خورشید مقدار ایزو را روی 100 قرار بدهید، باز هم شما باید مقدار بالاتر و پایین‌تر آن را تست کنید.

اگر عجله دارید می‌توانید ایزو را روی حالت اتوماتیک قرار بدهید. در این حالت به صورت خودکار مقدار آن با توجه به نور محیط تغییر میکند.

تکنیک 4 در عکاسی حرفه‌ای: فاصله تا سوژه

یکی دیگر از تکنیک‌های کاربردی برای عکاسی حرفه‌ای مربوط به فاصله لنز دوربین تا سوژه است.

سعی کنید به جای استفاده از زوم، به سوژه نزدیک شوید. زوم کردن حتی اگر به صورت اپتیکال انجام شود باز هم کیفیت پایین‌تری نسبت به زمانی دارد که به سوژه نزدیک هستید. از زوم دیجیتال هم تحت هیچ شرایطی در عکاسی‌های خود استفاده نکنید چون کیفیت تصویر را تا حد زیادی کاهش میدهد.

همچنین برای سوژه‌های نزدیک حتما از فوکوس استفاده کنید. این کار می‌تواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود. اگر به صورت دستی آن را انجام می‌دهید، حتما روی سوژه اصلی، و اگر انسان یا حیوان است روی چشمان آن فوکوس کنید.

تکنیک 5 در عکاسی حرفه‌ای: برنامه‌های عکاسی

استفاده از برنامه‌های عکاسی به تازه کارها توصیه می‌شود، چون این برنامه‌ها یک سری تغییرات را روی عکس اعمال می‌کنند که ممکن است حرفه‌ای‌ها از آن استقبال نکنند و ترجیح بدهند همه چیز را خودشان تنظیم کنند.

افراد تازه کار بعد از استفاده از برنامه‌های عکاسی که افکت‌های متنوعی را روی تصاویر اعمال می‌کنند و در گرفتن عکس‌های پرتره یک سری نواقص صورت را رفع می‌کنند، احساس بهتری خواهند داشت و عکس‌های بهتری هم خواهند گرفت. دقت داشته باشید که این برنامه‌ها کیفیت عکس را هم از نظر پیکسل کمی پایین‌تر می‌آورند و عکس را مقداری از حالت طبیعی خارج می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید عکس‌های کاملا طبیعی بگیرید، باید بدون برنامه‌های عکاسی این کار را انجام بدهید.

تکنیک 6 در عکاسی حرفه‌ای: رنگ بندی

متاسفانه یا خوشبختانه رنگ بندی موضوعی نیست که بتوان در چند سطر آن را آموزش داد. گزینه خاصی هم در دوربین شما ندارد. شما باید در مورد رنگ بندی و ترکیبات رنگ مطالعه کنید تا متوجه شوید که رنگ‌های سرد و گرم چه هستند و چگونه باید در کنار هم قرار بگیرند.

رعایت نکات رنگ بندی باعث می‌شود بتوانید عکس‌های بسیار خاص و زیبایی را ثبت کنید. در رنگ بندی باید به پس زمینه عکس هم توجه کنید. اکثرا اوقات تضاد رنگی بین سوژه و پس زمینه باعث بهتر شدن عکس می‌شود.

تکنیک 7 در عکاسی حرفه‌ای: تکنیک یک سوم

تعیین قاب دوربین یکی از کارهای مشکل در عکاسی است. اینکه سوژه دقیقا در کجای کادر قرار بگیرد ممکن است تازه کارها را کلافه کند. یکی از تکنیک‌های مشهور و ساده تکنیک یک سوم است.

در این روش، شما قاب دوربین را به 9 قسمت مساوی تقسیم می‌کنید. یعنی از قسمت عرض قاب، دو خط موازی و از قسمت طول قاب هم دو خط موازی عبور می‌دهید که یک مستطیل 3 بلوک در 3 بلوک داشته باشید.

حالا 4 خطی که همدیگر را قطع کرده‌اند چهار نقطه تلاقی دارند. سوژه می‌تواند در هرکدام از این چهار نقطه قرار بگیرد. یعنی نزدیک گوشه سمت راست پایین و بالا، سمت چپ پایین و بالا به سوژه اصلی اختصاص می‌یابد و مابقی فضای کادر، پس زمینه قرار دارد.

جمع بندی:

در این آموزش 7 تکنیک کاربردی برای عکاسی حرفه‌ای را به شما معرفی کردیم. به مواردی که گفته شد توجه کنید و برای رعایت آنها لازم است که به دفعات زیاد تمرین کنید. بار اول رعایت همه موارد کار مشکلی است، به همین خاطر در طی روز عکس‌های مختلفی بگیرید تا به تکنیک‌ها مسلط شده و تجربه شما در عکاسی بیشتر شود.

عکس‌هایی که خوب نیستند را فورا پاک نکنید بلکه آنها را بررسی کرده و ایرادها را پیدا کنید.

برای حرفه‌ای شدن، حرفه‌ای‌ها را دنبال کنید. با دنبال کردن عکاسان حرفه‌ای در شبکه‌های اجتماعی، تصاویر گرفته شده توسط آنها را ببینید و بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند در تشخیص قاب دوربین، ترکیب بندی درست و گرفتن عکس‌های هنری پیشرفت کنید.

حتما شما هم عکس‌هایی که می‌گیرید را با دیگران به اشتراک بگذارید و نظر آنها را جویا شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =