بازسازی برند چیست و چه زمان باید آن را انجام داد؟

بازسازی برند

بازسازی برند به معنی تغییر دادن آرم، اسم، ایده یا طراحی برند قبلی است. قصد این تحول، آفرینش یک برند جدید است تا بدین شکل اعتماد مخاطب و مشتری هدف به دست بیاید. به زبان ساده، بازسازی برند فرایند خَلق برند جدید برای برندی که از قبل وجود داشته است.

 

تعریف بازسازی برند:

هدف بازسازی برند ایجاد یک برند جدید نیست، بلکه قصد دارد نمایی جدید از برند قبلی ارائه دهد تا بتواند در بازار یک مزیت رقابتی کسب کند. بازسازی برند نه تنها روی تصاویر نام تجاری تمرکز می کند، بلکه به فرایندهای درونی برند نیز توجه می کند. در این مقاله سعی می شود تا با دقتی بیشتر به مفهوم بازسازی برند رسیدگی کنیم.

دلایل مختلف بازسازی برند

وقتی برند یک محصول یا شرکت جذب کننده نباشد و مشتریان به آن جذب نشوند، نام تجاری فرصتی برای شکوفایی و رشد در بازار رقابتی نخواهد داشت. لذا، بازسازی برند، راهبرد آفرینش تصویر معتبر در طولانی مدت است. حال سوال این است که چرا باید بازسازی برند اتفاق بیفتد.

 

تحولات در جامعه مخاطب

برندهای مختلف جامعه مخاطب خود را دارند که این جامعه در طول زمان دستخوش تغییر و تحولاتی می شود. با تغییر در جامعه مخاطب، گاهی مخاطب برند قبلی تقلیل می یابد و کوچکتر می شود. لذا بازسازی برند، باعث گسترش یافتن گسترۀ جامعه مخاطب می شود تا به اندازه قبلی باز گردد و یا حتی از آن هم وسیعتر شود.

بازسازی برند

تغییر مسیر کسب و کار شما

گرچه موضوع اصلی کسب و کار ما ممکن است همان بماند، اما ما به عنوان مالکان کسب و کار طبیعتاً رشد می کنیم، و مهارتها و استعدادهایمان بهتر می شود، و جهت کسب و کار ما طبیعتاً عوض می شود.

ممکن است ماهیت خدماتی که شما ارائه می دهید به نوعی عوض شود، و همین باعث شود که فکر کنید باید تغییری در برند خود به وجود آورید.

متوجه می شوید که مشتری اشتباه را جذب می کنید

دریافت درخواست و ارائه از افرادی که با مخاطب هدف شما جور در نمی آیند یک نشانه بزرگ است که چیزی باید تغییر کند. محصولاتی که به درد همه می خورند مناسب فرایند های کسب و کاری بزرگ و عالی نستند، و باید کسب و کار خود را به نحوی برند کنید که به مشتری مناسب تمرکز کند.

 

برندسازی و طراحی شما از مُد افتاده است.

کتها و محصولات قدیمی اکنون جذاب شده اند، گرامافون قدیمیف کیف و برخی دیگر محصولات، قدیمی اش بهای بیشتری دارد. اما آیا همین موضوع در مورد کامپیوتر ها و طراحی دیجیتال صدق می کند؟ پس گاهی برند شما نیاز به بوتاکس دارد تا چهره کسب و کار شما را سرزنده کند، و تحولی بزرگ در برند شما و ظاهر شما در چشم دیگران باید به وجود آید.

برند قدیمی شما نیازهای مخاطب شما را برطرف نمی کند

وقتی موضوع کسب وکار مطرح است، مشتریان خیلی مهم می شوند. یکی از مبانی بازسازی برند همین است، زیرا این ایده ها، نیازها و خواسته های آنها است که اساس کار شما را تشکیل می دهد.

پس وقتی وعدۀ برند شما همسو با نیاز آنها نیست،  رابطه شما با مشتریان به هم می خورد و تبدیل به یک طلاق کسب و کاری ای می شود که هیچ کس آن را دوست ندارد. پس اکنون وقت برند تراپی رسیده است تا هر دو طرف را در کسب و کار متحد کند.

آیا بازسازی برند ارزش سعی دارد؟

دلایل زیادی برای بازسازی برند هست، ولی ریسکهایی هم دارد و بهای آن باید پرداخته شود.

بازسازی برند در کسب و کار مهم است، اما آن زمان، تلاش و پول میبرد تا یک راهبرد بازسازی برند قوی و منسجم بسازد.

بدون ابزار و کاربلدی بازسازی برند خیلی کار چالش ساز و پر استرسی می شود، ولی هر چه باشد کسب و کار شما شاید به آن نیاز داشته باشد.

و در مدت زمان طولانی ارزش تلاش را دارد.

پس سوال مطرح می شود که چگونه کسب و کار خود را بازسازی برند کنید.

 

چگونه کسب و کار خود را بازسازی برند کنید

آماده ای که طرح کسب و کاری قدیمی را کنار بگذارید، پس رنگهای مورد علاقه خود را جستجو می کنید، لیستهای رندم و تصادفی از اسم برندهای جدید می سازید و چندین لوگوی خودساخته را می سازد تا بخ خود جدید و اصلاح شدۀ خود برسید؟

لطفاً این کارها را نکنید!

بازسازی برند  اینطوری نیست. بازسازی برند اگر بخواهد موفقیت آمیز باشد، طراحی و تحقیق تاکتیکال و سنجیده می خواهد.

باید خود را جای مخاطب خود قرار دهید، ببینید آنها در مقابل برند شما چگونه فکر می کنند و عمل می کنند.

به ماجراجویی بدون برنامه ریزی، با مبانی بازسازی برند آشنا شوید:

 

پیام برند خود را روشن و مشخص کنید

بدون شکل مأموریت برند شما تغییر کرده است، و می خواهید طراحی آن را تغییر دهید و آن را مطابق پیام برند جدید و اصلاح شده خود کنید.

لذا، برای شروع، باید خوب تحقیق کنید که به عنوان یک برند چه هویتی دارید و می خواهید آن را چگونه برای مشتریان ترجمه کنید. کسب و کار شما چیست؟ چه انجام می دهد و چه انجام نمی دهد؟ مخاطب هدف شما کیست؟ برای تغییر زندگی آنها چه خواهید کرد؟ چگونه آن را انجام خواهید داد؟

 

مشخص باشید.

به روشنی و مشخص خود و شخصیت برند خود را شناسایی کنید بعد به مرحله بعد بروید.

کلمات کلیدی که کسب و کار شما را توصیف می کنند را بنویسید. این به شما کمک می کند که شمای الآن را با شمای قبلی مقایسه کنید تا ببینید چه تغییراتی باید در خصوص مخاطب انجام دهید.

اگر شما یک مشتری بودید ببینید از این کسب و کار چه می خواستید. می خواهید چه به دست بیاورید؟

مثلاً:

دنبال یکی هستید که عروسی شما را برنامه ریزی کند، و شما کسب و کارهایی را جستجو می کنید که تخصص برنامه ریزی عروسی دارند.

شما به دنبال کسی هستید که حرفه ای ، باهوش و سخت کوش است.

کسی که جزئیات را می بیند و مسئولیت پذیر است.

وقتی بدانید مشتری شما چگونه فکر می کند، دقیقاً می دانید چگونه آنها را جذب کنید و برند خود را بر اساس خصوصیاتی که آنها می خواهند می سازید.

وقتی روی ساخت هویت برند جدید خود کار می کنید، از چیزی که به مخاطب شما مربوط نیست استفاده نکنید، زیرا این باعث می شود که خدماتی که ارائه می دهید بدشکل شود و پیام برند اشتباه را ابلاغ کند.

همه طراحی باید مبتی بر مخاطب هدف شما و سلائق آنها باشد. به جای این که به سلائق خود توجه کنید به سلائق مشتری توجه کنید این مولفه مهمی در موفقیت است و یکی از مبانی مهم بازسازی برند است.

بازسازی برند

مخاطب خود را بررسی کنید

همانطور که قبلاً گفته شد، شاید گاهی تماسها و ایمیلهایی از مشتریان بالقوه دریافت کنید که به دنبال چیزی می گردند که شما آن را ارائه نمی کنید.

و همانطور که شما باید برند خود را بررسی کنید، باید مخاطب خود را نیز بررسی کنید.

آنها سراغ شما می آیند برای خبرگی شما، و نمی دانند که شما خواسته آنها را برآورده نمی کنید.

این احتمالاً به دلیل هویت برند مبهم است، یک درک مبهم از خدماتی که شما ارائه می دهید. آنها  ممکن است پیامی که شما از طریق برندینگ یا برندسازی ابلاغ کرده اید را اشتباه درک می کنند، لذا به سراغ شما می آیند در حالی که شانسی ندارند که شما به آنها کمک کنید.

برای همین مهم است که مخاطب خود را طبقه بندی کنید.

می خواهید با کی کار کنید؟ مخاطب هدف شما چگونه سود می برند؟ چگونه تشخیص می دهید که با کی کار می کنید؟

سعی کنید چند جمله ساده بنویسید که برند شما  و کاری که می کنید را تعریف کند.

از کلمات مبهم استفاده نکنید. فقط خودتان باشید.

وقتی آن کار را انجام دادید، ببینید که آیا می توانید از طریق محتوای وبسایت، کلمات و تگلاین در لوگوی خود و عنوان سایت و توصیف سکوهای شبکه های مجازی خود را معرفی کنید.

اگر روشن باشید که کی هستید و چه می کنید، مشتری صحیح را به سوی کسب و کار خود جذب می کنید.

 

خدمات خود را به روشنی شناسایی کنید

همانطور که مشتری خود را مشخص می کنید، باید خدمات خود را نیز مشخص کنید.

مثلاً:

سعی کنید پکیجهایی برای هر خدمتی که ارائه می دهید بسازید، و کاری که می کنید را تقسیم بندی کنید و از عبارات کوتاه و تصویر برند شده مربوط استفاده کنید.

 

 

وقتی خدمات شما به درستی معرفی شد، مشتریهای فعلی و بالقوه شما با شما احساس راحتی می کنند و شما را تبلیغ خواهندد کرد. و آن می تواند یک پیروزی بزرگ باشد!

 

برگرفته از این منبع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =